Нові книжки та передзамовлення, акції, відзнаки та книжковий ярмарок — книжкові події тижня у Vivat

2 міс. тому
|
Категорія
Нові книжки та передзамовлення, акції, відзнаки та книжковий ярмарок — книжкові події тижня у Vivat - Vivat

Розповімо про акції, що нового з’явилось на поличках, які події минули та на що чекаємо.

Діючі акції

Нові надходження від Vivat

Нові книжки, які цього тижня з’явились на поличках:

  1. «Тільки через мій труп» Свіні Бу. Магічна школа відьом, графічний роман, атмосфера dark academia — в коміксі Свіні Бу на повну експериментує і зі змістом, і з картинкою, тому здавалося б лайтовий», фентезі-сюжет тут закручено не гірше, ніж у детективній книжці, а стилістика ілюстрацій справді вражає унікальними рішеннями.
  2. «Хрещена мати. Убивство, помста та кривава боротьба італійок-мафіозі»  Барбі Латца Надо.  Ця книжка — насамперед про переосмислення ролі жінки в лещатах патріархального суспільства. А ще спроба відповісти на питання — а що, власне, дозволило їм вийти за рамки свого становища та стати понад правилами? 
  3. «Смак свободи» Олена Моренцова-Шулик. У цій історії авторка напрочуд майстерно сплела воєдино сенси минувшини та сучасності, традиції та бажання створити на їхній основі щось нове, сміливість юності та мудрість старших поколінь. Тож завдяки цьому доволі розповсюджений сюжет про амбітну дівчину, загорнутий в канву романтичної комедії, заграв яскравими барвами. А вже з 7 березня можна подивитись екранізацію, тож встигніть прочитати книжку (До книжки можна придбати закладинку.)

 

Передзамовлення

Уважні читачі соцмереж Vivat вже бачили анонси:

  1. «Усі мої тривожні дзвіночки» Євгенія Бабенко — історія дорослішання дівчини, яка попри травму спромоглася жити далі. І дозволила майже безтурботному, іншому літу статися. Авторка — сучасна українська письменниця і сценаристка. Навчалася на факультеті журналістики в Національному авіаційному університеті. Вивчає французьку, захоплюється кіно і збирає листівки в стилі вінтажних тревелпостерів.
  2. «Як робити великі справи. Несподівані фактори в долі проєктів від побутового до космічного масштабу» Бент Флівб'єрґ, Ден Гарднер — книжка, як запевняють автори, допоможе в будь-якій справі: від зведення хмарочоса до ремонту на кухні. 
  3. «Жовтолика» Ребекка Кван — це історія про спокуси, пристрасті й конфлікти у світі літераторів і видавців. Про омріяність слави і ціну, яку за це готова заплатити людина. Про заздрощі, плітки, плагіат, расизм просто і расизм "навпаки".

Нові надходження

Подарункові видання:

Книжки:

XХV Всеукраїнський рейтинг «Книжка року 2023»

🖋 На XХV Всеукраїнському рейтингу «Книжка року 2023» Vivat отримав відзнаку «Видавничий імідж року».

До коротких списків потрапили 15 видань Vivat, а в категорії «Публіцистика / сучасні мемуари» переможцем стала книжка «Вторгнення» від Люка Гардінга, воєнного журналіста, який 24 лютого 2022 року був у Києві. Від перших днів повномасштабної війни він спілкується з українцями, їздить у гарячі точки, фіксує свідчення й описує події, щоб показати світові звірства російських окупантів в Україні.

Книжковий ярмарок у Вільнюсі 19 – 25 лютого

🖋Представниці Vivat відвідали книжковий ярмарок у Вільнюсі з метою ознайомлення з книжковим ринком літератури Балтії, представлення книг Віват для продажу прав, налагодження нових контактів з литовськими, латвійськими там естонськими видавцями та агентами. На український стенд завітав посол України в Литві та звернув увагу на нашу перлину – «Україна. Шлях до серця Європи», яку планує отримати в бібліотеки. 

 

 
 

 

Переклади українських книг іноземними мовами

📚Побачили світ азербайджанською мовою книжки «Дім солі» і «Зграя». Це дуже незвично – тримати в руках українську книжку з незрозумілим текстом. Повідомте друзям в Азербайджані, що сучасні українські книжки Vivat вже можна знайти в книгарнях. 💚

Закохуйтесь в нові книжки, відмічайте наші соцмережі в дописах про ваші книжкові покупки. Приємних читацьких годин 💚

Підписуйтесь на знижки та рекомендації
Не турбуйтесь, ніякого спаму та нав'язливої реклами.
2024 © Видавництво «Vivat»
Design by WebLife