Які події Vivat готує до фестивалю «Книжкова країна»

13 дн. тому
|
Категорія
Які події Vivat готує до фестивалю «Книжкова країна» - Vivat

26-29 вересня у Києві, на ВДНГ, відбуватиметься фестиваль «Книжкова країна».

Організатори запрошують затятих читачів та тих, хто хоче поринути у магічний світ літератури, відвідати книжковий ярмарок, зустрічі з авторами, взяти участь у майстер-класах та дискусіях про все книжкове. Частина цих подій буде організована Vivat та за участі авторів, які випускають книжки у нашому видавництві. Розповідаємо, які саме, та запрошуємо вас долучитися.

«Пристрасть в епоху Регентства: Історична достовірність у світі Бріджертонів», 27 вересня о 18:00

Про Бріджертонів сьогодні хоч раз чув кожен, навіть якщо ви не читали книжки чи не дивилися серіал, то як мінімум раз бачили кадри і промозображення з нього. Тож могли зрозуміти, що історія має місце у минулому, а саме в епосі Регентства. Та ця епоха тут показана не зовсім доствоірно, а як більш осучаснена паралельна реальність.

Як же саме змінила Регентство авторка історій про Бріджертонів Джулія Куїнн, що додала, а що прибрала, дізнайтеся з обговорення, в якому братимуть участь: 

  • Юлія Типусяк — книжкова блогерка з каналу ПРОЛІТ;
  • Катерина Щербакова — мистецтвознавиця, організаторка історичних салонів;
  • Катерина Ільчук — керівниця PR-відділу видавництва Vivat, виступить в ролі модераторки розмови.

Чекатимемо на вас: Павільйон № 6 (Зал 1)

«Жінки, війна та фантастика: презентація міжавторської збірки фантастичної прози «Мотанка», 28 вересня об 11:00

Додаємо до переліку подію від авторок збірки «Мотанка», виданої цього року у Vivat. У збірці «Мотанка» переплелися фентезі, магічний реалізм, стимпанк, ба навіть постапокаліпсис. В оповіданнях утілилися образи жінок, які виявляють у собі надзвичайні здібності долати загарбників, оберігати тих, кого люблять, та захищати свій світ. Тож ця подія буде присвячена обговоренню жіночого досвіду проживання війни, втіленому у жанрових текстах.

Учасники: Світлана Тараторіна, Ірина Грабовська, Наталія Довгопол, Наталія Матолінець, Олена Кузьміна, Олена Захарченко, Юліта Ран, Тамара Горіха-Зерня.

Модераторка: Дарія Піскозуб.

Чекатимемо на вас: Павільйон № 1 (Зал 1)

Презентація міфологічного фентезі «Завірюха» Анастасії Нікуліної, 28 вересня о 16:00

На події говоритимемо про міфологічний роман «Завірюха» Анастасії Нікуліної: про всі тропи книжки та які з них зникли в оновленому виданні, про улюблених героїв та про майбутні плани письменниці. Ви матимете шанс долучитися до розмови та поставити запитання.

Чекатимемо на вас: Павільйон № 1 (Зал 2)

«Психічне здоров’я. Як зрозуміти, що з вами (не) все гаразд?» — розмова з Катериною Гольцберг, 28 вересня о 18:00

Нещодавно у Vivat вийшов новий підлітковий нонфікшн від психологині Катерини Гольцберг. «Я іду до психолога» — це детальний путівник, який розповідає про психологічну допомогу. Він відповідає на всі важливі запитання, які можуть виникнути у тих, хто робить перші кроки на цьому шляху: як обрати психолога, як вмовити на це батьків і який метод психотерапії найбільше підійде саме вам.

Запрошуємо на презентацію цієї книжки, яку проведуть:

  • Катерина Гольцберг — досвідчена психологиня з більш ніж двадцятирічним досвідом, авторка «Я іду до психолога»;
  • Єлизавета Демченко — координаторка рівних консультантів і БО Teenergizer. 

Чекатимемо на вас: Павільйон № 1 (Зал 1)

«Жіноча відвага у фентезі книжці та фільмі "Діва проти біди"», 28 вересня о 19:00

Книжкові блогерки, засновниця YouTube-каналу ПРОЛІТ Юлія Типусяк та співзасновниці книжкового клубу «Вино і Фентезі» Катерина Беберіна і Вікторія Шестопал зустрінуться на одній зі сцен «Книжкової країни» й влаштують дискусію про жіночих персонажів у фентезі. Розмова спиратиметься на книжку «Діва проти біди» Евелін Скай (до речі, про неї також є стаття в нашому блозі).

Чекатимемо на вас: Павільйон № 5 (Omni Campus)

«Чому ми читаємо горор» — розмова про «Чорний телефон» Джо Гілла, 29 вересня о 13:00

Письменниця, засновниця каналу «Запекла книгожерка» Саша Павлова та письменниця, авторка горор-оповідання «Інтерʼєрні ляльки Естер» Євгенія Кужавська проведуть в рамках фестивалю розмову присвячену новому виданню від Vivat — збірці моторошних оповідань «Чорний телефон» за авторством американського письменника Джо Гілла. 

Чекатимемо на вас: Павільйон № 1 (Зал 1)

Розмова «Право свідчити, охудожнювати, мовчати», 29 вересня о 13:00

Розмова від Vivat та медіа про книжки «Читомо», яку влаштовуватимемо з нагоди продовження проєкту «Слова і кулі» про українських письменників і журналістів, які з початком повномасштабного вторгнення рф стали військовими чи волонтерами.

Проєкт реалізований «Читомо» і «Українським ПЕН», як результат — у видавництві «Vivat» вийшла книжка, до якої увійшли 24 розмови. Під час події буде анонсоване продовження проєкту.

Учасники:

  • Єва Тур, поетка, ветеранка російсько-української війни, парамедикиня;
  • Петро Яценко, письменник, військовослужбовець;
  • Дмитро Лазуткін, поет, журналіст, військовослужбовець;
  • Анатолій Дністровий, письменник, художник, військовослужбовець.

Модератор: Олександр Мимрук, випусковий редактор «Читомо», поет.

Чекатимемо на вас: Павільйон № 6 (Зал 1)

Презентація дилогії «Всі Мої Ключі і Ґайя» Наталії Матолінець, 29 вересня о 14:00

Гарна новина для читачів, які вже зачекались другої частини історії про Ґайю та Іґніса! У хлопця так багато ключів, але чи знайдеться серед них той, який Ґайя використає для його серця? Проте, а чи треба той ключ, чи він вже й сам відкрив двері до Декорацій любові… До того ж, окрім стосунків, Іґнісу доведеться розібратись, чому його звинувачують у вбивстві наступника великого роду, де поділись його батьки та як врятувати Ґайю. 

Про це і не тільки будемо говорити під час презентації дилогії «Всі Мої Ключі і Ґайя» за участі авторки Наталії Матолінець. Розпитає про всю магію цієї історії блогерка Дарина Мозгова з телеграм-каналу «У безхвостої відьми». 

Чекатимемо на вас: Павільйон № 5 (Omni Campus)

Презентація книги «Залізний генерал. Уроки людяності», 29 вересня о 18:00

«Залізний генерал. Уроки людяності» Людмили Долгоновської — це перша книжка про Валерія Залужного, яку побачить Україна. З неї читачі можуть дізнатися про становлення Залізного Генерала, уроки лідерства та про перші дні повномасштабного вторгнення.

Книгу на фестивалі представить авторка  Людмили Долгоновської, яка була радницею зі стратегічних комунікацій Головнокомандувача ЗСУ у 2021-2023 роках. Модеруватиме PR-менеджерка видавництва Vivat Олена Лисенко.

Чекатимемо на вас: Павільйон № 6 (Зал 1)

Автограф-сесії авторів Vivat

Також запрошуємо вас зазирнути у Павільйон №1, де розташовуватиметься зона автограф-сесій фестивалю, щоб поспілкуватися з улюбленими авторами та підписати книжки. Наразі заплановані:

  • Автограф-сесія Дарії Піскозуб, 28 вересня о 13:00.
  • Автограф-сесія Ірини Грабовської, 28 вересня о 15:00.
  • Автограф-сесія Катерини Гольцберг, 28 вересня о 19:10.
  • Автограф-сесія Анастасії Нікуліної, 29 вересня о 13:00.
  • Автограф-сесія Наталії Матолінець, 29 вересня о 15:10.
  • Автограф-сесія Світлани Тараторіної, 29 вересня о 16:00.
  • Автограф-сесія Людмили Долгоновської, 29 вересня о 19:10.


Усі події, організовані Vivat, та інші книжкові активності ви також можете знайти в програмі на сайті «Книжкової країни». До зустрічі на фестивалі! 💚