Книжкові новинки березня 2024 від Vivat

1 міс. тому
|
Категорія
Книжкові новинки березня 2024 від Vivat - Vivat

Авторка: Катерина Булаєва, редакторка блогу Vivat

 

Видавництво Vivat постійно презентує свіжі книжки українською мовою. Для тих, хто слідкує за виходом нових тайтлів, ми щомісяця публікуємо їхню добірку в блозі.

Читайте статтю, вибирайте новинку собі до душі — книжок багато не буває 🙂

«Царство вовків» («Гриша. Король шрамів #2»)

Авторка: Лі Бардуґо

Уперше опубліковано: 2021

Країна: США

Оригінальна назва: Rule of Wolves

Варіанти видань в інтернет-книгарні Vivat: паперова та електронна книга

Про книжку: Очікуване багатьма фанатами продовження дилогії про короля Ніколаї, зʼявилося у продажу в березні. У книжці розповідається про самого Ніколаї Ланцова, штормову відьму Зою Назяленскі та шпигунку в жалобі Ніну Зенік. Герої, відомі читачеві з попередніх творів за Гришаверсом, зіткнувся з новими викликами, долатимуть небезпеки, рятуватимуть свою країну та йтимуть до зцілення.

До речі, запрошуємо почитати нашу статтю про фентезі-світ Лі Бардуґо всіх його прихильників та тих, хто ще не знайомий з творчістю письменниці, але шукає якісне янг-едалт фентезі.

«Таємна угода»

Авторка: Сюзан Волтер

Уперше опубліковано: 2021

Країна: США

Оригінальна назва: Good as Dead

Варіанти видань в інтернет-книгарні Vivat: паперова та електронна книга

Про книжку: Трилер, який майже 20 тисяч читачів оцінили на 4,1 за даними Goodreads. За сюжетом вдова Голлі Кендрік та її дочка Саванна переїжджають в новий будинок. Розкішне житло їм дісталося після суду, коли жінка намагалася добитися справедливості після загибелі чоловіка. Ціна будинку мрії — мовчання Голлі та Саванни, та хіба лише в них є секрети?

«Героїчні казки»

Авторка: Ірина Мацко

Уперше опубліковано: 2024

Країна: Україна

Варіанти видань в інтернет-книгарні Vivat: паперова книга

Про книжку: Дитяча книжка-казка про державу, на яку повів війною своїх заляканих підданців жорстокий та боягузливий король-курдуплик. «Та постали проти нього сміливці… Пташка зі сталі, яка запалювала серця посеред темряви й болю. Відчайдушна Тайра, яка повертала воїнів до життя. Михайло у розлюченій вишиванці, міцнішій за будь-яку броню. Залізний Генерал повів у бій тисячі хоробрих воїнів», — сказано в анотації книжки. Тож ця казка — про нас і нашу героїчну боротьбу.

«Усміхнися, Бурмопсику!»

Авторка: Люсі Астнер

Уперше опубліковано: 2021

Країна: Німеччина

Оригінальна назва: Lach mal, kleiner Schmollmops

Варіанти видань в інтернет-книгарні Vivat: паперова книга

Про книжку: Це яскрава та цікава книжка для малечі. Похмурий песик Бурмопсик збирається до дитячого садочка. Цуценя дуже хвилюється й бурмоситься більше звичайного. Та це нічого, адже поруч вірні друзі, котрі знають купу способів розрадити мопсеня.

Передзамовлення

Згадані раніше видання від Vivat вже надійшли у продаж інтернет-книгарні в березні. При цьому в розділі передзамовлень наразі понад 40 тайтлів 🫢 Користуємося можливістю розповісти (нагадати) про деякі з них — оформлюйте преордер, щоб першими отримувати найновіші новинки 🙂

Українська література

📚 Готуємося додати 2 книжки до колекції Vivat Класика:

  • «Конотопська відьма», Григорій Квітка-Основ'яненко. Сатирично-фантастична повість, дія якої розгортається на Слобожанщині у ХІХ столітті. Відкрийте знайомі зі шкільних років історію наново.
  • «Доктор Серафікус», Віктор Домонтович. Цей твір називають одним з найзагадковіших українських романів. Він розповідає про відлюдника-інтелектуала доктора Серафікуса. Асоціальний професор прагне позбутися самотності та отримати любов, хоча часом сам цього не усвідомлює.

До речі, за серією Vivat Класика також можна замовити книжковий мерч.

📚 «Змієві вали. Антологія української фантастики ХІХ-ХХІ століть» також можна передзамовити на Vivat. Це збірка фантастичних оповідань українських авторів. Окрім художніх текстів, антологія містить есей про напрямки, творах і авторів. Усі прибутка з продажу будуть передані на допомогу ЗСУ.

📚 «Завірюха», Анастасія Нікуліна. У передзамовленні — перевидання фентезі-роману із кольоровим зрізом. У книжці розповідається історія кохання спадкоємця давнього роду Завірюх, наділених могутньою силою, який закохався у людську дівчину. За книжкою вже можна замовити мерч — закладинку і оверлеї.

📚 «Скарби богині», Наталія Довгопол. Уже на підході третя частина серії «Шпигунки з притулку “Артеміда”». У цій книзі вже знайомі читачеві героїні збираються гуртом і вирушають у небезпечне, сповнене пригод плавання Середземним морем. На них чекає справжній міжнародний квест. До роману також вже є мерч — набір оверлеїв та закладинка.

📚 «Як українці зруйнували імперію зла», Олександр Зінченко. Книжка за мотивами документального серіалу «Суспільного Мовлення», у якій відтворено події 1991 року, що стосувалися розпаду СРСР. Автор наводить ще донедавна секретні архівні документи ЦРУ і КГБ, зіставляє спогади учасників і свідків здобуття Україною незалежності.

📚 «Зрозуміти (і здолати) булінг», Анастасія Мельниченко. Книжка, покликана підсвітити проблему булінгу, допомогти розібратися в його причинах, впоратися з наслідками та запобіти цьому явищу. Корисно буде прочитати батькам, вчителям, шкільному керівництву.

Перекладна література

І ще вирішили нагадати тут, що триває передзамовлення цікавих перекладних книжок.

❤️ Ромкоми:

  • «Кохання в мозку» від Алі Гейзелвуд. Ромком про жінок в науці. Головні герої — Бі Кеніґсвассер та Леві Вард ворогують ще з аспірантури, але тепер мають разом працювати над проєктом в NASA. Буде також видання з красивим кольоровим зрізом.
  • «Краще, ніж у фільмах», Лінн Пейнтер. Романтична комедія про любительку романтичних комедій. Головні герої — Ліз Баксбаум та її жахливий сусід Вес Беннет, з яким доведеться укласти союз, щоб отримати хлопця своєї мрії. Видання також матиме кольоровий зріз.

🔪 Трилери та детективи:

  • «Секрет служниці», Фріда Мак-Фадден. Вже готується до виходу продовження тієї самої «Служниці» — мегапопулярного триллера минулого року. Наша Міллі влаштовується працювати в новий дім, де теж не все до ладу з сімейними стосунками.
  • «Тут усі хороші люди», Ешлі Флаверс. Історія про репортерку Марґо, подругу якої викрали і вбили 25 років тому. Вбивцю так і не знайшли Тепер історія повторюється — з дитячого майданчика зникає 5-річна Наталі. Марґо вирішує знайти дитину та викрити злочинця і назавжди поставити крапку в цій історії.

🐉 Фентезі

«Діва проти біди», Евелін Скай. Фентезі про дівчину, яку вирішили згодувати драконові, та не на ту напали — головна героїня книжки Елоді боротиметься за своє життя, сімʼю та землю з усіх сил. Це історія про силу жіноцтва, відданість та любов. Більше дізнатися про книжку можна зі статті в блозі.

🤩 А ще…

«Жовтолика», Ребекка Кван. Це не видання від Vivat, її видає «Жорж». Та ми не можемо не згадати про нову книгу мегапопулярної американської письменниці китайського походження, яку також можна передзамовити в нашій інтернет-книгарні.

«Жовтолика» — сатиричний роман, що поступово переростає в трилер. У книзі розповідається про письменницю-невдаху, яка викрадає твір померлої подруги і збирається видати текст за свій.

 

Сподіваємося, у новинках і передзамовленнях є книжки на ваш смак. А раптом нічого в статті не привернуло ваш погляд, запрошуємо ознайомитися з іншими виданнями в інтернет-книгарні Vivat 💚

 

Схожі статті

Підписуйтесь на знижки та рекомендації
Не турбуйтесь, ніякого спаму та нав'язливої реклами.
2024 © Видавництво «Vivat»
Design by WebLife